Devler Arasında Yörükoğlu

Köylerden topladığı sütleri, Antalya sokaklarında kapı kapı gezerek satmakla işe başlayan Yörükoğlu ailesi bugün Türkiye'nin en büyük firmaları arasında olmanın gururunu yaşıyor. Son 9 yıldır Türkiye'nin en büyük 500 sanayi devi arasında yer alan Yörükoğlu, 700 kişilik kadrosuyla, önümüzdeki yıl 40 milyon Euro'luk yeni bir yatırıma hazırlanıyor. TAM 56 yıldır Toroslar'ın doğallığı ve saflığını sofralarımıza taşıyor. Bugün 3'üncü nesil işbaşında Manavgatlı Yörükoğlu ailesinde. Akdeniz'de sektörün en büyük üreticileri arasında yer alıyor. 1960'lardan günümüze adım adım büyüyen Yörükoğlu Süt ve Ürünleri A.Ş.'nin zirveye yolculuğu Ali Yörükoğlu'nun süt güğümleri ile Antalya sokaklarında mahalle sütçülüğü ile başlamış. Ardından tüm dünyada onlarca ülkeye süt ve ürünleri, meyve suyu ihraç eden dev bir entegre tesise dönüşmüş.

40 MİLYON EURO'LUK YENİ YATIRIM

1976'da ilk endüstriyel üretime başlayan Yörükoğlu son 9 yıldır Türkiye'nin en büyük 500 sanayi devi arasında yer alıyor. 2017'de 40 milyon Euro'luk yeni bir yatırımla peynir çeşitlerini artırarak ihracat hamlesini hızlandırmayı hedefliyor. Bu yıl sonunda Burdur'da besi hayvancılığı sektörüne de girecek. Yoğurt, beyaz peynir, klasik (kültür ilavesiz) peynir, kaşar, süzme yoğurt, ayran, tereyağı, lor, krema, kaymak, UHT süt, meyve nektarları, meyve suları, aromalı UHT sütler, taze beyaz peynir gibi üretimlerine doğal dondurmayı da katan Yörükoğlu'nun mamülleri bugün iç pazarda 21 bin noktada satılıyor.

İHRACATINI İKİYE KATLAYACAK

Üretiminin yüzde 10'dan fazlasını ihracata yönlendiren Yörükoğlu bunu orta vadede yüzde 25'lere çıkarmak ve ABD, Çin gibi dev pazarlara girmek için kolları sıvadı. Yurtdışı fuarlara katılan firma fason üretim için de temaslar yapıyor.

Bu sitede çerezler kullanılmaktadır. Sitede gezinmeye devam ederek çerezlerimizin kullanımını kabul etmiş olursunuz. Daha Fazla Bilgi KABUL EDİYORUM