Doğduğumuz günden itibaren en temel gıda maddelerinden biri olma özelliği taşıyan süt, aynı zamanda bölgesel yağ yakmada önemli bir rol oynuyor. Yapılan çalışmalar, sütün içerisindeki kalsiyum sayesinde, özellikle göbek bölgesi çevresinde yağ kaybı oluşacağını ortaya koyuyor.

Kişinin metabolik bir rahatsızlığı bulunmaması durumunda, günde iki bardak süt bir ay boyunca düzenli tüketildiğinde, 2-4 kilo yağ kaybı sağlıyor. Çünkü vücudumuzun ihtiyaç duyduğu en değerli vitamin kaynaklarından biri olan ve %87'ye yakını sudan oluşan sütün içeriğindeki kalsiyumun yağ attırıcı bir etkisi bulunuyor. Özellikle de bağırsaklardan yağların emilmeden atılmasını sağlıyor. Ayrıca iki saat önce içilen bir bardak süt, sabaha kadar kan şekerini dengeye sokuyor ve sabah aç uyanmamamızı sağlıyor.